A Modern Dublin Home Built Around An Open Courtyard

July 31, 2017

Situated on a narrow road in Dublin City Centre, the Prices Lane house was designed by ODOS Architects, who had to work within strict parameters due to its fixed space. For the family, they created an open courtyard that allowed more natural light to flood the interior. The design divides the house into two main volumes with the courtyard in the middle, which also gives them a private outdoor space.

 

 

The interior features modest-sized rooms, which meant careful consideration when it came to materials and color palette. White walls and ceilings are paired with polished grey concrete floors, wood accents, and the occasional use of subtle colours.

 

 

The staircases connect the split level floors as they link from one room to the next as they wrap around the central courtyard.

 

WORD Caroline Williamson. PHOTOGRAPHY Ste Murray

Original content from Design Milk

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on LinkedIn
Please reload

Featured Posts

Mindfulness in 6 easy steps

April 17, 2019

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags